Paletli Yükleme Rafı

Paletli yükleme rafı ağır tonaja sahip ürünlerin depolanması ve istiflenmesinde en çok fayda sağlayan sistemlerden biridir. Paletli yüklemede depolama alanlarında yüksek depolama alanı sağlayan sistem inşaat, otomotiv, gıda ve lojistik sektörlerinde aktif şekilde yer almaktadır. Paletlerin yan yana ve dikey bir şekilde üst üste yüklenmesi sistemin en önemli özelliklerinden biridir.

Paletli raf kullanımında yerin fiziki özellikleri ve depolama yapılacak alanın özellikleri daha fazla ürün depolamaya yarımcı olacaktır. Paletlerin ayak derinlikleri standart ölçülerde olup 105 cm olmaktadır. Paletli yükleme rafı kullanımı yapılacak deponun özelliklerine göre özel ölçülerde ayak kullanımı yapılabilmektedir. Traverslerin uzunlukları 2 palet için 180 cm, 3 palet için ise 270 cm olarak üretilmektedir.

Paletli yükleme işleminde güvenli ve daha sağlam olması adına H tipi travers takılmaktadır. Paketlerin yüksekliğine bağlı olarak yatay taşıyıcılar aşağı ya da yukarı ayarlanabilir. Paletli yükleme rafı için ayakların üstündeki traverslere emniyet pimi takılmasıyla darbelere karşı tam koruma sağlanır. Deprem gergisinin çapraz şekilde monte edilmesiyle deprem anında ayakta kalması amaçlanır.

Kurulumun bitmesinin ardından ayak ve koruma barı yelleri yere sabitlenerek ayak koruma bariyerleri takılır. Kurulum sırasında raf üniteleri koridorda kalarak makinelerin ürünlere erişiminde kolaylık sağlanır. Konteynerleri ve paletleri korumak için farklı boyutlarda tasarlanan paletli yükleme rafı ile boşaltma ve yükleme işlemleri kolay bir şekilde yapılabilir.

Paletli Yükleme Raf Sistemi

Paletli yükleme raf sistemi daha yüksek depolama alanı oluşturmak için kullanılan sistemler arasında yer alır. Pek çok ihtiyaca ve talebe göre farklı şekilde üretimi yapılan raf sistemi modellerinin tercihinde depolama yapılacak olan ürünlerin özellikleri, depoya giriş ve depoda kalacak olduğu süre, depo yüksekliği gibi dikkate alınır.

Çift derinlikli raf sistemleri, sırt sırta depo raf sistemleri ve içine girilebilir raf sistemleri geniş manevra alanı tanıması dolayısıyla forklift kullanılması halinde tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra koridor mesafesini daha kısa hale getirerek deposunu daha verimli kullanmak isteyenler paletli kayar ya da dar koridor raf sistemlerini tercih etmek durumundadır. Kullanılan bu sistemler maksimum yükseklikte depo kullanımı sağlayacaktır.

Paletli yükleme raf sistemi hem ekonomik hem de kullanışlı depolama sistemleri arasında yer alır. Paletlerin istiflenmesi birbirinden farklı şekilde yapılabilir. Her palete erişim kolay ve pratiktir. Ürün özellikleri ve depo ölçülerine göre raf genişliği ve yüksekliği ayarlanmaktadır. Çelik Rafçı firması olarak standart ölçülerde raf sistemi hizmeti verdiğimiz gibi isteğe bağlı özel üretim olarak da hizmet verebilmekteyiz.

Montajının basit ve hızlı bir şekilde yapılabildiği paletli yükleme rafı, kaynaksız ve geçmeli bir sistem olması dolayısıyla raflara ilave yapabilmek mümkündür. Bu sistemler paletlerin daha kontrollü bir şekilde depolanarak hareket ettirilebilmesi için özel olarak tasarlanmıştır.

Depolama alanlarında saklanacak olan palet ürünlerin verimli bir şekilde saklanması sağlanmalıdır. Geleneksel bazı saklama yöntemleri tercih edilse de ürünlere erişim konusunda paletli yükleme rafı için gelen talep oldukça fazladır.

Paletli yükleme raf sistemi ile elde edilen avantajlar sistemin türüne göre değişiklik gösterse de standart bazı özellikler kullanımı daha verimli hale getirir. Her bütçeye ve ihtiyaca göre tasarlanabilen sistem sezonluk ürünlerin depolanmasını daha kolay hale getirir. Depolama alanlarında koridorlara uyulan ihtiyaç en aza indirilirken, alan kullanımının maksimum seviyede olması sağlanır.

Paletli yükleme rafı, depolama yapılacak ürünün yapısına uygun olacak şekilde ihtiyaca göre tasarlanır. Dar alanlarda yüksek noktalara depolama hizmeti almak isteyenler sipariş için firmamızla iletişime geçebilirler. Uzman personellerimiz en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlayacaktır.