Ağır Rack Raf Sistemleri
Ağır Rack sistemleri daha çok paletli yüklerin depolanması için kullanılan bir raf sistemidir. Bu raf sistemi tamamen palet içerisinde yer alan yükleri raflarda depolayabilme imkânı sunar. Yüklerin her birini paletle birlikte ister üst üste ister sırt sırta bu sistemdeki raflara kolay bir şekilde yerleştirmeniz mümkündür. Ağır Rack raf sistemi sayesinde alanınızı çok daha iyi bir seviyede kullanmanız kolaydır. Kullanılacak olan palet ebadında ve yüke göre ağır Rack raf sisteminin ölçü ve detayları oluşturulabilir. Ayakların arasında yer alan traversler istenilen her yüksekliğe göre kolaylıkla ayarlanabilir. İstifleme için kullanılan araçların yardımı ile yükler kolayca raflardan alınır. Kullanılacak olan istifleme aracına göre rafların arasındaki koridor mesafesi oluşturulup bir proje çalışması elde edilir.
Ağır yük raf sistemlerinin paletli yük taşıma modeli ile her bir raf sayesinde maximum 4000 kg’a kadar yük taşımak mümkündür. Bu kapasite durumu genel olarak kullanılacak olan travers özelliğine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Raflara yerleştirilen her bir palete istifleme aracı sayesinde rahatlıkla ve kolaylıkla erişmemiz oldukça mümkündür. Depo alanının durumuna göre ağır yük raf sistemleri sırt sırta yerleştirildiği zaman alan çok daha maksimum bir seviyeye ulaşabilir.
Ağır Rack paletli raf sistemleri genellikle en çok beyaz eşya sanayi, otomotiv sanayi ve hiper market gibi paket halinde bulunan ağır yüklerin taşınmasını sağlayan bir sistemdir. Ayak kesitler ve kalınlıklar tanıtılacak yükün ağır olmasına bağlı olarak diğer sistemlere göre biraz daha farklılık gösterir. Ayakların daha sağlam bir yapıya sahip olabilmesi için çapraz kayıtlar kullanılır.
Ağır Rack paletli raf sistemleri için ayak derinliklerinin 90 cm veya 105 cm olmasının yanı sıra raf sistemlerinin yüksekliği ise en fazla 600 cm’ye kadar çıkabilmektedir. Ayak yüksekliğinin istenilen ebatlarda da kesilmesi mümkündür. Ayaklar genellikle metal ayak olup oldukça dayanıklı ve sağlamdır. Kalınlıkları ise 2,00mm ila 2,5mm arasında değişiklik gösterir. Montaj sırasında yere sabitleme yapılır. Traverslerde de kutu profil, CC profil veya ağırlık göz önünde bulundurularak NPı kullanılır. Bunların kalınlığı ise 2mm, 2,5mm ve 3,00mm arasında farklılık gösterir.
Raf sistemi üzerine genel olarak paketli bir şekilde ürün koyulacağından dolayı traversler üzerine çelik saç tablalar koyulabilir. Bu tablalar traverslere üstten oturabilecek şekilde yapılır. Tablanın malzeme kalınlık durumu 1,50mm’dir. Raf sisteminin mukavemetini artırmak için kullanılan tablalar 25 cm veya 30 cm genişliğinde parçalardan oluşur. Travers uzunluğuna göre raf üzerine gelecek tabla sayısı çıkarılır.
Ağır Rack sistemi için rafların taşıma kapasitesi genel olarak kullanılacak travers kesimlerine bağlıdır. Bu ağırlık durumu 1000kg ile 4500 kg arasında değişiklik gösterir. Travers kesitleri her raf için taşınacak olan yükün miktarına göre belirlenir.
.
Ağır Rack Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Ağır rack sistemi kullanımı genellikle, pek çok alanda kullanılır. Bu raf sistemi endüstriyel depolama ihtiyacını karşılayabilmek adına tasarlanmış, ağır yüklerin taşınmasını sağlayan, dayanıklı ve güvenilir bir raf sistemidir. Bu sistemler birbirinden farklı sektörde kullanılır. Böyle bir raf sistemi depolama, stoklama ve düzenleme gibi amaçlar için tercih edilip kullanılır. Ağır Rack sistemleri dayanıklı, sağlam ve kaliteli bir malzeme yapısına sahip olduğu için birçok sektörde yoğun bir ilgiye maruzdur. Ağır yük raf sistemi için raflar standart bir yapıya sahiptir. Bu yüzden bu raf sistemi kolay bir şekilde sökülüp tekrardan monte edilebilir. Demontaj işlemi bir hayli kolaydır. Ağır yük raf sistemi de monte geçme tırnaklar ile kurulumu yapılan bir raf sistemidir.