Ataşehir raf sistemleri, farklı endüstriyel alanlarında fonksiyonel açıdan depolama hizmeti sınar. Ancak rafların verimli olabilmesi için seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bir takım önemli unsurlar yer alır. Çelik raf sistemi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür;
- Çelik raf seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri rafların yük taşıma açısından nasıl bir dayanıklılığa sahip olması gerektiğidir. Rafların kullanılması gereken endüstriyel alana ve depolama yapılacak ürünlerin ağırlık durumuna göre bir raf tercih edildiği zaman raf sistemleri daha uzun ömürlü bir yapıya sahip olur. Bu durum sonucunda depolama için herhangi bir ekstra maliyet oluşturmaya gerek kalmaz.
- Çelik raf sistemi tercih ederken ölçülerde çok büyük bir öneme sahiptir. Satın alma için kesinlikle önce rafların boyu ve genişliği gibi ölçülerine dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda depolama konusunda raflar arası mesafe ölçüsünün de dikkate alınması gerekir.
- Ürün ölçülerinin farklılık göstereceği endüstriyel alanlar için tercih edilecek çelik rafların ayarlanabilir bir tasarım özelliğine sahip olması oldukça önemlidir. Bu yüzden sıralama sisteminin de değişiklik göstereceği durum göz önünde bulundurularak mümkün olduğunca ayarlanabilir bir raf sistemine sahip ürünlerin tercih edilmesi önemli konudur.
Çelik Raf Sistemleri Nedir?
Çelik raf sistemleri, genellikle en çok endüstriyel işletme yerlerinde özellikle depolama konusunda verimliliği artırmak amaçlı kullanılan bir raf sistemidir. Depo raf sistemleri dayanıklı bir malzeme yapısından üretildiği taktirde çok elverişli yapıya sahip olur. Özellikle de malzeme yapısı çelikten olduğu zaman ağır yük depolama konusunda çok daha dayanıklı ve işlevsel bir özelliğe sahip olur. Raf sistemlerinin kullanım alanları endüstriyel alanda bir hayli fazladır. Perakende satış ve gıda sektöründen ziyade lojistik ve depolama gibi daha birçok alanda çelik raf sistemleri çok fazla tercih edilir. Hem yüksek kapasiteye sahip oluşu hem de ağırlığa karşı dayanıklı oluşundan dolayı depolama hizmetinin de çok daha verimli hale gelmesini sağlar.
Çelik raf sistemlerinin dayanıklı çelik raf malzemeden üretiliyor olması aynı zamanda ağır olan yüklerin depolanması için de oldukça etkili bir çözümdür. Tüm bunların yanı sıra raflar arasındaki genişlik ve ayarlanabilir özelliğine sahip olması da kullanım alanının ve fonksiyonelliğin çok daha geniş olmasına imkan sunar. Bu durumda çelik raf sistemleri depolama için uygun olarak özelleştirme özelliğine sahip olan bir modüler tasarımdır.
Raf Sistemlerinin Kullanın Amacı Nedir?
Raf sistemleri, bulunan depolama alanını daha iyi bir konuma yükseltmek ve aynı yerde çok daha fazla eşya depolama amacı için kullanılan bir sistemdir. Bu raf sistemi, işletmelerin çok daha fazla mal, ürün ya da malzeme depolama imkânının artmasını sağlar. Ataşehir çelik Raf sistemleri genel olarak eşyaların daha iyi depolanmasını ve kolay şekilde erişebilir olmasına imkan sunar. Böyle bir ürün, personellerin ihtiyaç duyduğu şeylere kolay şekilde erişmelerini sağlarken aynı zamanda nesnelerin kırılma ya da kaybolma gibi durumlarını aza indirir. Ürünleri organize etme ve kategorilere ayırma ancak raf sistemleri kullanımı sayesinde daha kolay hale gelir. Bu da firmaların hem stoklarını hem de yönetimini daha kolay hale getirir. Raf sistemleri, aynı alanda daha fazla ürünün yer almasını sağlayarak depolama maliyeti konusunda tasarruf imkanı sunar. Ürünlerin kaybolma ya da hasar alma gibi durumlarını aza indirerek maliyetlerin azalmasını sağlar.
Depo raf sistemleri, eşyaların daha düzenli şekilde düzenlenmesini sağladığı için işçi güvenliğinin artmasını da sağlar. Rafların iyi bir şekilde yerleştirilmiş olması, eşyaların düşme ya da devrilme gibi durumlarını önleyerek işçi güvenliğinin korunmasına katkı sağlar. Raf sistemeler, sayesinde ürünler hızlı şekilde raflardan alınabilir ve sevkiyata hazır hale gelmesini kolaylaştırır. Bu durum ise müşteri taleplerine daha hızlı şekilde cevap verme imkânını artırır. Raf sistemleri, depolama alanını daha geniş bir hale getirmek ve aynı alanda çok daha fazla eşya bulundurmak için kullanılır. Raf sistemleri işletmelerin çok daha fazla mal ya da malzeme depolama potansiyelini genişletir. Raf sistemleri sayesinde eşyalar çok daha rahat şekilde bulunabilir. Bu sistem sayesinde envanter sayımları ve denetimleri hem hızlı hem de daha kesin çözüm ile sonlanır.